2024 bahar mevsiminin ilk badem çağlası hasadı Mersin’de gerçekleşti. Şubat ayının başında Pembe beyaz çiçekler açan badem ağacında cağla hasadı yapılmaya başlandı.
Tamamen organik olarak özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçlı yetiştirilen badem çağlasının kilogramı, tezgahlarda 1.000 TL’den alıcı buluyor.
Önceki yıllara göre satışına 20 gün önce başlanan çağla, Silifke’deki üreticilerin yüzünü güldürüyor.
“Kilo yerine tadımlık olarak gramla alınıyor”
Işıklı Mahalle Muhtarı Zafer Can, çağlayı vatandaşların kilo yerine tadımlık olarak gram ile satın aldıklarını kaydederek şöyle konuştu:
Tamamen doğal şartlarda üretiliyor. İlaç yok, gübre yok. Tamamen doğal ve organik yetiştiriyoruz. Köyümüzün geçim kaynağıdır. Işıklı Çevre Yardımlaşma ve Turizm Derneği olarak bir projemiz var. Yayla kesimlerinde binlerce dönüm boş arazi var. Buralara badem ağacı ekmek istiyoruz.
“100 gramlık paketleri 100 lira”
Şu an 100 ton gibi bir üretimimiz var. Kilosunu 1.000 liradan satıyoruz. Ancak kilo ile alamayanlar için 100 gramlık paketleri 100 liradan satıyoruz.